Saturday, October 31, 2009

di tinggalkan

siapa yang tinggalkan siapa??
stori bermula~
buka mata...
*gelap....
"iehh... pkl 2 juak nii" zZzZzZ
second time buka mata
*tarang dikit
"mhhh... bru pkl 5 ba nii" ........
third time buka mata
*tarang eh
"puku brapa ni kian" tutup mata, buka balik....
*yawn
turun bawah.... rasa gigi, "yuck!"... trus masuk bathroom... tp bruss gigi jak...
check peti aisss... "ehh.. ndada susu... kopi ka?" -.-'
naek atas...
*baring
*bangun...
teruskan usaha mengali sampah sarap yang ada dalam bedroom....
*penat
*baring
*bangun
go to my sis bedrooms and took her radio.. muhahaha...
turn the music out loud!
and keep on digging....
turun bawah... "mama pigi mana?"
*ditinggalkan
naek atas..
teda mood maw digging..
limapang[baring] zZZzZ
*bangun.....
turun bawah... watch TITANIC...
"every night in my dreams~~~~~ celine dion"
*malas
time to naek atas garisan [online]
goto twitter>blogger>team blogger>negaraku!>yahoo>~~~ *ringring
kaka telepown... suruh buat website...
*buat....
*siap....
*malas
*mama balik...
bising bising....
sedia sedia...
jalan...
"cerita tentang meninggalkan dan yang di tinggalkan~~ melly g & kris d"..
aku sekarang buat apa yang aku buat sekarang
*penat....


Thursday, October 29, 2009

aku panat...

aku x tau kenapa.. hari ni bangun pun lambat... panat weih!! masuk kelas trus jawab paper.. Chemistry lagi tuuh... naseb baek aku dapat isi dikit2... suci ni paper ku... esei apa lagii... urg bejuta2 kaping.. aku setangah paper tuu jaa... parut kuu lagi sakit... kalau mau kata aku kan baling bomb pun inda juaa..

birthday punya pasal la nii.. adi ku turn 12 dimalam... jd lpas blik school trus la go to pendaftaran.. pastu makan ruti 0 jap.. di uk... tp tetiba kana byarkan nii... kawan baru bapaku baik hatinya.. and then pi peladang bali ayam.. kan di panggang makan malam berami rami... yg kami panggil andangnya rami.. tp yg datang family bang bubui [tp bubui ndaada] ninibuh... sama geng kakaku.. moy sma acab.. so lps serbu chit chat sama diurang.. pasal antu ada... agama[ededeh]... gusti tia... mcm2 laa.. sampai tangah malam waa... atu tah kepanatan ku time menjawab tadi.. mata labam2 pown bkn sbb study... nda ada ku migang buku chemist.... langsung...

time sejarah lagi... kusung banar ni kepala utak.. tp ada jua la bejwb.. nda sesuci chemistry.. tp bhgian esei suciiii... adala satu soalan aku buat... confirm ni 60m melayang... yg diurang lagii, damam kan copypaste... atuu bkn lagi discussion tuu... bah masih panat ku niii...

Monday, October 26, 2009

janji diriku...

wah serious nya title... muhaha.. bukan janji apa pown... janji tuk blogging... so main topic tuk entri hari ni.. bab BLUES... waaa... dri smlam dengar lagu BLUES untuk AKU jaa... apa crita??
tiada apa yg dpt di critakan... sbb smua ni.. tetiba ja wujud...
Pada suatu malam yang gelap gelita. aku ezxxx*cd rosak* stori nya gini... masa time kaka ku mengusai[kemas] barang dalam laci make-up mirror.. aku tejumpa lirik lagu BLUES untuk AKU 'the album'... so aku pun suruh la kakak2 aku tuk nyanyi.. sbb time kaset BuA ni masih wujud, aku blum minat.. x sempat... so lps dgr dorang nyanyi.. aku pun jeles... bermula la quest ath tuk gali lagu2 BLUES UNTUK AKU 'the album'... best wei!!. bg aku laa... try laa dgr...
peliknya aku nii... dari YUI ke TAUGEH.. taugeh pun TAUGEH laa...
agi satu... blog aku yg satu tu.. yg mula2 tajuk nya i just do, udah pindah ke tumblr.. skrg aku guna tuk publish lirik yg aku suka!!... tajuk nya pun tukar BLUES untuk AKU... visit laa...



Tuesday, October 20, 2009

oi org2 kampung

nah.... kasi kuat volume kamu... td di skulah nda kedangaran kan...
iya ni kamu ckp farid.... nakal2.... kalau kamu nda paham... jalan critanya cemani... urg yg kamu ckp farid tu kna bari sualan math... yg bini2 tu stress sbb urg yg kamu ckp farid tu nda paham soalan tambah satu...


Monday, October 19, 2009

athime dislike marry




please comment on youtube
http://www.youtube.com/watch?v=F8ZDgq4eLrw

basah kasut kuu

HUJANNNNNN
walau pun hari ni x seteruk hari tue... tp kasut ku basahhh... dalam kereta.. hujan tu nampak macam ranyai2 ja... tapi bila keluar... ohh nooo.... basah laa aku nii... tapi time tu aku pakai jeket.. jd nda ketara laa basah nya... bagian atas..... kasut.. hehehe.. basah ehh... len kali pakai selipar kuu datang skulah... ikut ajaran shafiq... siapa yang datang masa ujan confirm basah.. at least kasut...

hari ni start exam akhir tahun... rasa macam bukan exam jaa.... hari ni subject SDK, EST 2 and BM 2... tapi yang paling aku sakit kepala BM... adakah patut bahagian B ku...200 pp pun nda sampai... urg len labih... sampai 3 4 paper... aku sebuting ja... eh sehalai... mati ku kana krajakan cekgi[panggilan baru tuk cigu] skinhead nii... EST buleh laa... buleh blah... brangkali saja la kan... section A stangah nganya markah kuu... section B suku... aku rasa laa... SDK... jgn di tanya... bukan nya aku baca buku.... Bila lagi aku stadi nii?


tadi bapa ku kata maw bawa pigi sungai... kebandar tia ya.... kureng...
-tweet 68

bah sudah tah... sdg kana ceramah ni... wlaupun bkn dpn mata... guna YM.... malas ku ehhh


kemarin punya... malamnya...

WARNING: CHARACTER CHANGE DALAM POST
patang dulu... lapas durang balik dari urg kawin.. tinggalkan aku surang diri... bapa ku tanya siapa kan ke sungai... aku maw pi pantai.... ada pasir... sungai ada lumpur... ilang kasut ku tenggalam... tapi ikut ku jua... bawa camera.. beslipar dan bebeg gucci.. ?? "gucci.... ehh ori tuu.. bahapa kian ke sungai pakai beg gucci..."

"ehh you shut up... suka ati ku laa... jadi beg apa lagi.. atu nganya yg damit..."

sebabnya ku pakai.. nda kan mau memigang migang barang di tangan.. payah waa... beguna jua beg atu bila sampai... simpan hp, jam, camera... camera? "ehh wang, bukan kow kan memancing ka..."

"ehhh ko buleh ka jgn cari pasal..."

aku dapat ikan kerapu... basar!!!... habuan pling basar tuk kemarin... hari tu masa mengambur di pantai atas perauu.. dui damit nganya... sadih kuu... Peningkatannn...

"kana talan tia kerapu kuu... aku kan menyalai, dlm lubang jamban sudah iya..."

bang asim and the family balik dari lawas malam tuu... durang bawa ole2... rambutan... sama durian.... sama cempedak... tp masa iya kemari, ampus iya... ntah knp...

"nda terasa ehh durian atuu.. dikit nganya..."

"*&^*%*%$@^%*&&_*&_!!!!"

Sunday, October 18, 2009

ooi nda study ka!!

malasnya ati maw stadi.. nada pun rasa tuk mau stadi tu dalam diri... sudah la ari ni kana tinggalkan surang2 di rumah... apa aku buat... youtube lagii... divient art.... twitter... sketching.... sketching?
bekurun sudah tangan ani nda sketch anime.. punya la susah maw start balik... mimang sakit la hatiii.. bila liat result nya... maw liat.. buleh tp jgn muntah ahh...





  • Info
  • Haruno Sakura
  • Chibi
  • Gothic red and black Dress
  • enlarge












  • Info
  • Haruno Sakura
  • Chibi
  • based on Powerpuff Girls
  • enlarge





Saturday, October 17, 2009

situ ka sana



sepatutnya la kan.. hari ni aku, pi open house ustazah.. tp tp tp.. mimang sadih laa.. aku lupa si datin roiza bawa aku ke library.. sadih kuu... aku maw open house... makan.... nda mau stadi... tp apa bleh buat.. bejanji ku sudah... hari tue nya.. janji kan dtg seawal pkl 8... bahapa!... pkl 10 labih ku datang... sana stadi pun dikit2.... namanya roiza... smua crita iya ada... campur geng2 nya lagi...


okey2... liat sudah kamu video commercial pelik yang lawak diatas tu?? adakah cannot show armpit on malaysian tv... yg lagi gila yg satu.. penyamun kan menyammun kadai, bawanya pistol... suruh nya angkat tangan.. nagis2 cashier tu nda mau.. pistol dpn nya agi tu.. nda jadi penyamun tu menyamun...

hari ni aku makan kentucky fried ayam lagii...tp nda best jua[melahap jua ku.... ].. apa ahh mkanan yg lagi lagi best???  burink ku makan food yg sama... reply key!!

Thursday, October 15, 2009

ee air cond!!...

aku>>... air cond lagi!? -.-
hari persekolahanku bermula dengan ketiadaan kelas.... what the!! because of the class we used before had been use by the rigth OWNER.. so we cant stay there.. and now we are studying our add math in the school canteen... it cold outside... and im freezing to death!!.. thankfully our beloved homeroom teacher get us a class.. form six class... and it has air conditioner! they all were happy.. but i dont!! its already freezing out here.. what do you expect me to be in that thing!? ice man?... thank god i brought my sweater with me...

Today same as yesterday, but lagi lagi lagi lambat.. i dont know whether i miss the add math or theres no add math... tejumpa ku ustazah masakan masuk ke kelass.. tanyanya ku.. "bangun lambat ke?".. "uh" mana da bangun lambat... problem yg banyak.. bkn school problem... family problem... uhuk uhuk.... bubut2 durank.. bahagia... yg mengganas pun banyak... FREE smuanya... merdeka!! yg aku nii.. kesajukan... iya laa.. masa tidur, belapik lapik selimut, muha pun tenggalam di dalam limut tuu.. kesajukan.. baru dlm bilik.. klau di bawah, ruang tamu.. be a-kon jua... kajar2 kuu.. mandi pagi pun, ijab... tunggu jua aing panas masak...


Tuesday, October 13, 2009

how do i do tangent?

WALAA!! [mo, wall-e friend]
wheres my entry 'bunuh masa' ?
okey stori bermula cam biasa... as same as the other day, i was late.. well, i wasn't that surprise, cause my mother said, my sister usually go to work at 9... so im gonna be the late victim again... i walk fast, as i step on the school ground.. hehehe... fast.. and faster... running at the kaki lima.. and then jumping at the stairs... i already 5 minutes (or more) late!!...
towk towk towk.... [eyess...]
Sir already start the tutorial... and i miss the first command... satu jak tue wei... so aku pun teruskan watch the how to do tutorial dengan semangatnya... okey laa... then lepas habis tutorial... kami pun start buat project tuuu... aiiikk nda cukup pc la pulak... tp nda pa.. sorang jaa yg miss... aku special ckit... guna autoCAD versi 2004.. yg len smua guna 2005 kecuali nsj [tp iya kemarin]... virus pun banyak... just like what i thought... and everyone thought.. miss VV.... she keep asking for my guide.. well, im not zalim to my friends.. so i do the project with her sama2... sbb kalau aku laju2.. aku yg paning... kaannn... cuba pikir... kalau aku sudah jauh buat tu benda.. pastu VV tanya yg lapas... hmmm.. cannot cannot... lagi baek buat sama2...
tp
tp
tp
disini laa kelemahan kuu... apa dia?... bendak tu laa... benda apa??... okey... aku kasi crita... aku ni, kalau tepigang nganya something computer, especially the computer... tegugat iman kuu... nada lagi telapas benda tuu dari tangankuu... [tp kalau setakat hp, nda payah laa.. aku nda guna tuu...]
so
drpd kelemahan ku tuu... aku mimang kushuk laa masa tuu.. autoCAd lagi tuu yg dikrajakan... so, susah laa miss VV kan mencuri attention kuu... hahaha.. mesti ko strees masa tuu...
siap jaa project, sir suruh transfer... tp, masalah nya... durank nda bawa pd... aku pun nda ku membawa.. naseb baek miss VV ada... tekajut iya, bila sir ckp komp yg ku guna tuu be virus.. hahahahaha.... print out.... masalah lagik... ehhh... tu laa.. sapa suruh guna versi 2004.. tekanan sir, time iya meng guide aku tuk print tu kerja... sian sir... tu la... cuba kasi terang baek2.. aku ni lagii.. pelik semacam... nda paham2... muahaha... tp yg pling best.. kami balik awal... hehehe.... pkl 9 1/2 mcm tuu.. sudah bleh balik.. yeyee... the end


Sunday, October 11, 2009

bunuh masa....

okey aku tau minggu dapan priksa akhir taun.. tp ini laa yg akn blaku bila ada priksa.... bunuh masa...
mula mula maw bunuh masa.. and then buang masa.... kurengnya diri anii... ndabuleh ka ko sekali nganya jgn maen/buat papa masa kan priksa.. cuba ko stadi.. kacak jua nanti result muu.. ani... 48 jam maen game/forum/internet/tidur/makan... bila tia ko kan stadi ni ahhh? taun dapan sudah SPM... ko lagi karas kepala...

PLAY


ahhh! peduli apa aku... keyh... lapas aku maen tu imperia online.[this entry].. malas ku udah.. mau jua ku mmorpg... so aku teringat tu iklan tv.. join the habbo party nya.. bah.. apa lagi.. mencuba jua ku... okey laa.. tepakai kuu banr... tp aku pigi yg [dot]my laa.. so banyak laa urg2 melayu/china/filipino pun ada.... tp urg putih pun ada la jua... dikit... first2 masuk.. rasa cam pelik la jua.. tp yg best... iya ada group.. jd iya ada Forum... yg nda best.. iya mau credit jua.. nda pa laa... kalau kamu buleh be sms beratus ringgit.. skali skala buang duit membali credit habbo...

okey laa.. screen shoot


 

 

 



awal pagi ni weii



 

 

 

 

 

 

 

 

 












 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sakit badan kuu... banar... kira2 maw post gambar ni ari tue jua.. tp ntah knp.. bila ku bangun dri tidur.. pkl 6.. bkn patang... pagi.... ehh..... pas tu tadi pagii punya laa siksa... cuma kan me re size gambar gambar nii, mau kan stangah ari wahh.. lum lagi uploading.... ingat2 kan post malam.. lupa kuu ada birthday party dkt nini bukit.... balik jaa.. tebaring ehh.... tp bangun ku juaa... melatup latup badan ku ni... prak prak prak... dari atas ke bawah... dari jari kaki sampai ke otot kepala...

gambar ni pun nda tesusun wah... tunggan tebalik...
nanti, next day aku buat close-up.. hehehe.. insyaallah...
bah... happy day...

Thursday, October 08, 2009

aku ingat semalam....

masa aku best best men notebook nii.. buka forum, i luv islam and LOC... tetiba bungsu and the family datang... termasuk laa anak damit sorang tuu, yg aku nda suka melayan, yg macam2, menggagahi, dan segala galanyaa...  mau iya kan men game... style nya andang memaksa... bagi laa... nya.. iya kan mau game color color... ku bari iya... nda mau mau game len nyaa... ku bari iya dress up game... ambik kau... dont kacau me.... nda pa laa.. setangah malam jua nganya ku babysis iya...

nah aku printscreen... antara sau game iya pi main



Tuesday, October 06, 2009

Jemput baca... Jangan lupa tuk vote!

muahaha.. lagi satu project menghabiskan masa!.. mimang gatal mata ku meliat button oren tuu... tp yg nii aku buat tuk ikut kempen Blog for FT... best jua laa blogging pasal pulau ku nii.. banyak ceritanya... tp bg permulan, entri ku pasal Labuan jd FT... heh heh.. kmu tau di mana aku buang masa kuu tem aku cuti" kan skulah? kemarin jaa tuu...

vote ahh.. jgn nda vote... tp kamu mesti baca dulu.. jgn malas rrr...  Beauty Within


Saturday, October 03, 2009

Kesedihan bukan selamanya

setiap hari merupakan hari yang berbeza
ada di antara hari-hari itu
aku merasakan kesedihan
walau kesedihan itu bukan milikku

kita tidak dapat lari dari kesedihan
walau kita tahu mengapa
kita punyai perasaan itu

mungkin ada
seorang insan yang penuh dengan kesedihan
tetapi
insan itu akan pasti berjumpa dengan kegembiraan
jikalau insan itu tidak salah memilih jalan

seperti hujan yang jatuh ke bumi
dan berhenti menangis
Barcode generated by TEC-IT

Friday, October 02, 2009

tu laa.. len kali guna harta sendiri!!

sorii sorii sorii....
lebih seminggu aku tinggalkan atharu sorang2... minta ampun minta maaf yaa... tau2 la, aku bkn guna broadband... notebook yg aku pakai ni pun bkn harta aku... so tergendala lah entri yg sepatut nya aku post hari2 yg dah lepas... x pa laa... yg lepas biarkan lepas.. hari baru crita baruu... still aku akan publish jg laa.. tp tu pas complete words2&stori2 yg tergantung tuu... check2 la sndiri... kalau mau baca...

okey okey okey.... pagi tadi, aku terkezzutt.. ada sumthing sejuk sentuh lutut aku, masa aku tgh tido... jd aku check laa.. siapa yg brani gangu2 putri slumber yg sdg beradu... tp, kan aku tgh tido.. so aku pun malas la nak check.. stakat buka mata cikit jaa... yg aku nampak kaka ku terbaring di seblh aku... sakit perut [for information aku sdg tidur d ruang makan yg bersambung ngan ruang wacthing 60's tv & karaoke].... aku pun cuba laa tengok2 jam... yg aku nampak -macam nampak masa tue jam 3 lebih laa... me raung2 kaka aku nii.. so aku pun berhijrah la ke living room... mls waa gi bilik... sbnya aku ni tertido masa tgh syok2 karaoke... lagu klasik rock jiwang tu beb... buleh sampai tetidur...

weii liat weii.. aku bleh buat salji... *garu kepala brabis* -kelemumur- masalah ehh kplaku nii

hari nii... skolah ku boring... aku pun x tau kemana perginya techers yg best2 hari ni.. trutamanya Ustazah... aku tau laa sudah iya membari tau.. tp burinkk... Cg skinhead pun satuu... ckp mau ajar karangan.. tunggu punya tunggu, nda juga sampai2... Cg Mai lagi la... brapa kali sdh iya tinggalkan kelas kmi... naseb bek Cg Syuu ada... kami buat experiment... and aku.. tanpa belas kasihan, mengongkong experiment group akuu... alhamdulillah it turn out to be hampir... iya laa.. sdh suhaila bad mood.. mengerajakan smua org.. trutamanya aku... jd bagi menghindari tercetusnya peperangan, terseparate laa aku dan dia.... mun inda.... bayangkann....

si ikan keli... ada prnah aku crita?... ikan2 keli ni masih anak.. total ikan.. lima ekor... lima2 datang dari seberang laut... dri KL... aku pun x tau cmna iya bleh lps scanner airport tuu... tp hari ni... seekor ikan matii... bapa ku kata.. iya klaparan, so damam.. and then die... tp aku rasa.. iya kelaparan, damam, and then kena racun.. bru la matii... aku rasa laa...

hari ni pun, si law, ktua laksamana 4G.... birthday!!...
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday Happy birthday
Happy birthday to you...

ha ckp psl laksamana... hari nii.. dorang smua kena merit!!... kesian woo... Cg honey la nii... kan dorang x masuk kelas.. so cg srh hantar nama... mula2 tu masa Cg Maz tanya, in class 4J?... @o@... mcm kan mkn urg pun ada.. tp aku mnahan kan ketawa tiapulang... blur2 la cikit... kmi 4G la... rajin iya memanggil sendiri anak2 murid nya ani...

hari ni juga... hari terakhir Cg Ros jd guru LK kami... so kami 1 kelas mau bagi some present laa... kami yg bini2 ni pun check2 la.. present yg bebalut tuu.. x tau apa dlmnya... sama choco, siap ada kad lagi.. basar lagi tu tulisan... ngam2 Cg tu bejalan bri kantin kan ke pejabat... kls kmi time tu class last year aku yg ujung dunia tuu, so nampak laa... ingar laa durank2 llaki nii... drank suruh tapuk tu hadiah... aku pun blur ja nii... dalam hati ku.. siapa??.. hadiah tu dpn kuu... ahh peduli laa.... aku ikut ja apa durank ckp... So kmi jempt la Cg masuk kelas kmi yg totally superly kotor tuu... iya pun ikutnya jua... ada la sesi begambar.... chiq ke chiq ke chiq.... kunun la bawa hp ke skulah tuk ambil gambar... bluetooth lagi wah... sblm tuu iya kana suruh tutup mata... si izz la ni.. ckp pu n pelik.. Cg pun ikutnya jua.. Hepi iya meliat present tuu...

Jari oh jari!!! sakit weii.. tekapit di pintu tuu... ekspresi muka cam nda sakit ja.. tp kalau di ikutkan.. mau ja ku teriak.. masalah nya aku nda pandai bab triak2 ni... kan aku mimang rock slumber dri damit... [pernah kah aku critakan?] so... tenang kan minda, stedy.... jgn gelabah... klau gelabah, bedarah darah la jari jwbnyaa...
bila suhaila tolak ja pintu tuu.. rasa macm.. zzztt... tariknya lagi jari kuu... tenang... bagi command yg banar... bkn yg tuggang tebalik... ALHAMDULILLAH syukur nikmat... selamat jua jari kuu... tp sampai sekarang balum hilang padih nya... susah ni aku menaip.. tp just for you.... aku tahan jua rasa sakit kuu...

bah sudah tahh...


W3Counter