Sunday, January 31, 2010

makanan

mamiii!! susah nya hidup ni mau makan tanpa mama.. ari ni lauk aku hanya ikan sardine dalam tin serta kicap dan sos cili saja.. tau la aku ni, makan memang sikit-sikit dalam satu 'masa'.. tapi 'masa' tu susah.. dalam sehari, paling kurang 2 kali, paling banyak 6-7 kali.. naseb baik kakak ku bawa desert yang sedap balik... chokolat!! yummy.. tp aku x brapa suka la choko toblerone ni, kacangnya melakat wa..

untuk entri kali ni, aku serta kan gambar ni!

Saturday, January 30, 2010

siapa mawu ikut pigi Brunei?

ishkkk.. mantang mantang aku nda da passport.. mengala la tuu... lau aku melangut siapa kan tanggung? atau bapa mawu smuggle ikah, masuk dalam beg.. pastu jalan nda bagi taawu urg lagi tue.. jalan taruss.. buringnya cuti 3 ari nada papa mawu buat... lau mawu buat homework.. sasak la pula bilik ku.. rimas rimas.. tp kalau skula.. terpaksa tonton siaran yang sama sekali aku x minat.. konklusinya, aku jadi urg gila, beteriakkan dalam bilik...

alamak camera out station ari ni 
nda pa la guna gambar ani pun buuuli la

Friday, January 29, 2010

menggoda sangat kah aku ni?

huahahahahaha!!!!

aku x pernah pun goda goda org. terfikir tuk menggoda pun x pernah. tapi hari ni baru aku tawu aku ter'goda' org yg aku sendiri x kenal. aku ingat kan, time aku sedang menulis tajuk tadi, aku hanya mahu tujukan entri ni untuk seorang. tba-tba adikku menyampuk dan tambah lagi sorang. kenapa perlu 2 org dalam sehari. cukuplah seorang..

dan bila situasi begini terjadi pada diri ani.. aku akan kembali menjadi rejector.. suhaila mesti tahu aku bukan seorang wanita yang membiarkan diri ani di'miliki' oleh sesiapa. dan aku bukan seorang manusia yang suka bercakap bertopikkan 'kekasih'.. aku tawu ko tawu.. dan aku tawu ko x pernah dgr cerita aku sebagai rejector.. sbb itu lah aku.. tp akan ku ceritakan jua.. kalau ko ingatkan laa..

balik ke cerita org yg ter'goda' itu. ya, aku pernah mengatakan bahawa aku meminati dirinya.. tapi itu hanya sekadar utk menggugat hati sahabat aku yang syok habis sama itu org.. samalah jua dgn scandal si kaka.. still. aku suka itu scandal kaka o..

sorry la, sama itu org org... aku masih 'lack of mood' in hal hal cemani. i want to live my life. dan Kalau aku yang meminati seseorang.. itu suka hati aku laa.. aku cuma minat jaa.. peluru senapang masih balum bali o.. baru bali senapang ja...2 lagi tu.. nanti bila ku beduit, baru tah ku membali peluru banyak banyak... puas tah kamu.. kamu tahu ka dalam hidup ani, dari aku lahir kedunia sampaila hari ni.. hanya 2 org ja yang 'interesting' bgi aku.. so peratus utk aku minat seseorang itu macam
=17/2
=8.5
=1/8.5x100%
=10%#

Thursday, January 28, 2010

it takes time

aku tawu aku x se'alim' suhaila & liya... tp apa jua diri ani..
aku hanya seorang muslimah yang susah tuk tutup rambutnya yang bida ni.
yes i know as a muslim, i must tutup aurat. and i know the price that i will need to  pay when the day is come.. i do not blame my parents for not to be strict. and they already teach me plenty of things, and let me change by time. so does my teachers and friends! they taught me to become one of them. but in this life, one need a long time to change ones attitude. don't expect me to change over just a year and two.. aku punyai stance that only some can understand.

Thursday, January 21, 2010

sempadan yang memisahkan

cerita disebalik tajuk sebenarnya datang dari pemerhatian aku tentang pandangan rakan-rakan aku tentang rakan-rakan aku.. [?] kan tunggang tebalik..


okay lah.. aku start becerita. Hari ni budak-budak form 5 terpaksa participate dalam sukan tara @ sekolah aku(kami). Hanya 2 acara saja yang kami ikut: lompat jauh & lontar peluru. tapi kali ni aku tak akan cerita tentang sukan tara, but apa yang aku ter'rasa' semasa sukan tara nie berlangsung.

one of my friend, A , whose termasuk dalam golongan 'pandai' said something about my friend, B , whose in the 'kurang pandai' group, which make me feel awful. She might be reading this but i don't care. I'm a blogger, so any opinion is count in.

So when A said those thing, that clearly show that she didn't like B, its make me think hard. then i realize, that what A said was actually what B would said about her(A) too. Yup. I think that both A & B would be a good 'friend' if they ever want to get to know each other.

I said that because, every little things that both A & B do, is just for fun and for their friend. And both A & B will translate those things as bad or 'minta puji' or so, and this is because they never really befriend. They never know what A & B capable of.

is it because, "i am smart and you don't" that make A & B is  'forbid' to befriend. I don't think so, because i befriend both A & B. And its surely make me feel uncomfortable when A is bad talk about B in front of me. And what A said was actually what people would said about herself.

I know. I'm their friend. it was slap on the face.

Friday, January 15, 2010

rajin la pulak

aik? gua demam ke apa? bila masa gua semangat nak besukan ni? lari pun k.o.. ada hati nak jadik altet... "ska ati gua la nak jadi atlet ka jadi cheerleaders ka.. ngko apa pedulik?" .. aik? ganas.. x pa...gua diam diri.. ishkk cari pasal jaa... so, hari ni ku datang tuk perjumpaan rumah merak. apa yang aku nampak is.. Merak is falling... kurang atlet yang serius/bersemangat.. aku dgn sukarela masukkan nama aku untuk pemilihan dlm acara padang.. lompat-lompat & baling-baling... lari-lari gua xbleh la babe.. nama aku belum confirm lagi kena ambik.. so i thought i just go to the perjumpaan again next week...

aku jumpa rudy time tunggu adik aku balik skola... first time jumpa rudy (tahun ni laa)... coz the day after today is merentas desa day.. so i decide to go home - walking.. yup i walk all the way from school to my home... it feel so great coz i always want to do so since last year!

rudy-apprentice

Thursday, January 14, 2010

aku ponteng!!

penatnya tidur sepanjang hari..
sorry la ustazah...
saya terpaksa memalaskan diri tuk melangkahkan kaki kesekolah sebab badan sudah melekat habis kat tilam...

Thursday, January 07, 2010

baju kebaya pendek

apa lagi penyakit tejangkit arah iya anii...
aku tawu la fun-fair mesti colourfull... tapi!.. blue kebaya pendek?
bila masa........            khamis bhua!
sakit pipiku ko tawuu... bukan lagi di parut...

Monday, January 04, 2010

ehh bila masa aku skulah nii

kalau nda silap
baru semalam aku cuti skulah..
tiba-tiba ni kana bangunkan...
skulah~ skulah~ skulah~
ehh student baru..
hmm...
x sehensem Farid..
eihh kuda Merry.-go-Round..
bila masa skolah aku jadi fun-fair?

-its me ikah

W3Counter